Adaptacije.si

" HITRO, POCENI IN KVALITETNO! "

Strojni ometi

Pri načinu strojnega ometa je na končnem izdelku opaznih več prednosti. Poleg tega, da je vgradnja hitrejša, je kakovost večja, ker je zaradi načina nanosa sloj vedno enake debeline in strukture. Strojni ometi imajo v domu zelo pomembno uporabno funkcijo, saj skrijejo vse tehnične dele prostora. Ne smemo pa pozabiti tudi na končni učinek, ki ga s strojnimi ometi dosežemo saj lahko skrije tudi kakšne nepravilnosti gradnje. Strojni ometi se vgrajujejo v novogradnjo kakor tudi v adaptirane objekte.

Nudimo več vrst strojnih ometov:

  • Apneno cementni strojni ometi, ki so trši in dajejo videz grobega ometa. Trdota je posledica mešanice apna in cementa, ki se kaže v višji tlačni trdnosti in obstojnosti. Bolje prenašajo obremenitve. Po specifikacijah so podobni klasičnim ročnim ometom. Primerni so za vse vrste prostorov, suhe in vlažne, tako bivalne kakor tudi v prostorih z mehansko obremenjenimi stenami v notranjih in zunanjih prostorih.
  • Apneno mavčni strojni ometi, ki se lahko nanašajo eno ali večslojno. So strojni ometi, ki so mehkejši od klasičnih in apneno cementnih ometov, na pogled so bolj gladki. Primerni so za suhe prostore, ki niso izpostavljeni mehanskim obremenitvam. Mehkejša struktura jih naredi bolj občutljive za mehanske poškodbe.
  • Toplotnoizolacijski strojni ometi se poleg odlične toplotne in zvočne izolacije ter ognjeodpornosti odlikujejo tudi po enostavni in hitri vgradnji.Dodatno izolirajo objekt in tako preprečijo toplotne izgube. Z izvedbo toplotnoizolacijskega ometa bomo prihranili pri stroških ogrevanja in hlajenja objekta.